Project Description

Proxecto Enhance Microalgae

Centro tecnolóxico: ANFACO – CECOPESCA
Sector: Alimentación
Clientes e/ou socios: Swansea University, University of Manchester, Universidade do Porto, Universidade dá Coruña, Université da Rochelle, Teagasc Food, Research Centre, Global and Ecofriendly Natural Extracts, S.L., INL, Algalimento S.L., Algae For Future.
Data inicio e fin: 1 de novembro de 2017 a 31 de outubro de 2020
Convocatoria: Programa INTERREG Atlantic Area
Competencia I D i: Alimentación

Descripción

O Proxecto “High added-value industrial opportunities for microalgae in the Atlantic Area Enhanced Microalgae”, cun orzamento de 2,45 M., ten como obxectivo explotar o potencial biotecnológico das microalgas na área atlántica. O proxecto pretende pór en valor este recurso mediante a transferencia ao sector empresarial dos últimos avances logrados neste campo, facendo crecer grandes volumes de biomasa e optimizando os procesos de produción en función dos diferentes produtos finais. Así mesmo, estudarase o uso de novas especies, incrementando as posibilidades empresariais deste sector.
A través da realización dun DST, unha combinación de modelado técnico e financeiro, ofrecerase ás empresas soporte, tanto para o desenvolvemento de novos produtos específicos, como para a obtención de multiproducto a través dun mesmo cultivo.

Impacto

A produción de microalgas para a obtención de compostos de alto valor é unha gran oportunidade para o tecido empresarial da área Atlántica contando cun alto potencial de crecemento nas próximas décadas. Con todo, existen certas barreiras tecnolóxicas que impiden a consolidación deste importante mercado potencial. De feito, aínda que actualmente existen múltiples iniciativas empresariais, estas atopan o hándicap en dar o salto na escala de produción e en abordar o cultivo de novas especies. Con este proxecto preténdese favorecer a un amplo espectro de intereses do tecido industrial que abarca desde o cultivo de microalgas para o seu uso como alimento en acuicultura, ata a exploración de diferentes tecnoloxías, como a nanotecnoloxía, entre outras, para a obtención de tratamentos médicos, cosméticos, extractos nutracéuticos, produción fitoquímica ou nutrición humana, entre outros.